Løsningen er at købe dansk

Denne artikel er sponsoreret.

Vi bliver mere og mere opmærksomme på miljøer i vores hverdag, og for mange betyder det, at de tænker mere over de konsekvenser, deres daglige vaner har. Men selvom mange af os er begyndt at lave små ændringer i vores vaner, er det altid godt at holde øjne og ører åbne for flere muligheder, der gør vores hverdag lidt grønnere. Faktisk er mange af disse løsninger ekstremt nemme at implementere. En af disse er at købe dansk. 

Meget mindre transport

International transport af varer er en af de store klimasyndere, og med er verden, der er mere forbundet end nogensinde før, er det nemt at få lyst til at importere ting, som vi kender fra andre lande. Ofte er det også billigere at købe vare fra udlandet, da de produceres i lande med lavere leveomkostninger og derfor en lavere løn. Men det er desværre ikke den mest miljøbevidste måde at shoppe på.

Hvis du gerne vil blive bedre til at være miljøvenlig, når du køber nye produkter, så vær opmærksom på, hvilke sider, du køber dem fra. Selvom de ser danske ud, betyder det ikke nødvendigvis, at deres produktion foregår i Danmark, og der kan derfor sagtens være meget godstransport involveret i at fylde deres lagre. Sørg derfor for at købe fra danske virksomheder, der laver deres produkter i Danmark. Det kunne for eksempel være at købe fotobøger fra www.silkeprint.dk, som produceres i Danmark, mens stort set alle andre fotobøger produceres i udlandet.

Få kendskab til, hvor du får dine varer fra

At købe mere lokalt betyder, at du har større kendskab til, hvor dine varer kommer fra. Dette medfører ikke kun, at de skal transporteres kortere distancer, men også at du bedre kan finde ud af, hvordan produkterne produceres. At købe danske varer betyder nemlig normalt, at der er færre mellemled mellem dig og producenten, og det er nemmere at blive klog på, hvem du faktisk køber produkter fra. Det betyder også, at du bedre kan finde frem til, hvordan produkterne bliver produceret, og om det er etisk og miljømæssigt forsvarlig, og du kan derfor arbejde dig hen mod kun at støtte de virksomheder, som har en arbejdsform, du er enig i.

Der altså mange fordele ved at sortere unødvendig godstransport fra. Læs evt. mere i Miljøstyrelsens rapport her, hvis du gerne vil lære mere om emnet og blive klogere på, hvilken effekt det har på vores klima.

Transport

Denne artikel er sponsoreret.

Del denne artikel

Seneste indlæg

Kategorier

Miljøvenlige produkter