Denne artikel er sponsoreret.

Solceller er den ultimative energikilde, hvis man har miljøet i fokus. Det skyldes blandt andet at man med solceller producerer energi (strøm) direkte fra sollens stråler (lys). Der skal ikke brændes noget af, der skal intet atomkraftværk eller andet til. Det er så rent, som det kan være. Solen skinner og vi laver får energi.

Sol nok til hele klodens strømforbrug – gange 5

Ja, den er faktisk god nok. Hvert år kommer der her på jorden sol nok til at dække hele vores energiforbrug ind, hele 5 gange(!) Mere præcist er der tale om 120.000 terawatt solstråler. Udfordringen i Danmark og resten af norden er, som de fleste nok ved, dog at man – selvom man har en god mængde solceller på sit tag – i sene efterårsmåneder, alle vinter måneder, samt de tidligere forårsmåneder ikke producerer nok strøm til at levere alt det energi et gennemsnitligt hjem, med en gennemsnitlig familie skal bruge. Vil du læse mere i dybden kan du gøre det her: Solcellepaneler.com.

solceller

Det afholder nogle fra at investere i et solcelleanlæg til huset. Omvendt, så producerer man nemlig om sommeren for meget strøm til at man kan nå at bruge det hele. Det man så ikke kan nå at bruge kan men enten:

  1. Sælge til den el-leverandør man køber strøm af. Her får man dog en noget ringere pris end man selv giver. Sådan har det ikke altid været, for nogle år siden fik man en rigtig fin pris, men det gør man ikke mere – man får faktisk omvendt en super lav pris. Dette er selvfølgelig en af de ting der gør at nogle folk vælger at undlade den store investering solceller nu engang er.
  2. Lagre strømmet selv, på batterier, og så bruge af den senere. Dette er i teorien en super god mulighed. Den eneste udfordring er bare at batterier der kan lagre så meget strøm, så det giver mening at bruge dem til et solcelleanlæg, i dag er så vanvittigt dyre, at det slet ikke kan betale sig at købe dem.
    Det skyldes simpelthen at man slet ikke er så langt i udviklen/forskningen af disse. Det er højst sandsynligt kun et spørsgsmål om (relativt) få år, og så kan man købe dem til en pris der gør at det giver mening. Tesla er f.eks. rimelig langt med deres versioner. Det der er mange der gør, som alligevel vælger at få solcelleanlæg i nye huse, det er at lave et lille el-rum, hvor der er klargjort til batterierne; dvs. de rigtige ledninger og lidt plads – og så om 2-4-6-10 år, når de er kommet ned i pris, så køber de dem der.

Overvejer du at få solceller på huset, så er Boligas gennemarbejdede og dybdegående guide et læs værd.

Denne artikel er sponsoreret.