Det er efterhånden blevet ”in” med en grøn profil, og nogle bredbåndsudbydere gør således også mere end andre for at styrke deres grønne profil, så kunder, der prioriterer en grøn profil, vælger dem fremfor andre.

Men hvordan kan du overhoved se, om en udbyder er ”grøn” eller ej. Det ser vi på i denne artikel.

Det gør en bredbåndsudbyder grøn

Når du kigger efter bredbånds-udbyder, er der en række ting, som en bredbåndsudbyder kan gøre for at reducere deres co2 aftryk.

En af de ting, der bruger mest strøm og dermed co2-udledning er de datacentre bredbåndsudbyderne benytter sig af for at levere internet til dig.

Her er det vigtigt, at disse datacentre er drevet af grøn energi eller i hvert fald energikilder, som har så lavet et co2-aftryk som muligt. Telia er er f.eks. en af de udbydere, der gør meget ud af at deres datacentre, kontorer osv. er drevet af klimavenlig strøm.

Det er dog svært at opnå 100% grøn energi, og her i Danmark er det faktisk ikke muligt og derfor vælger nogle bredbåndudbydere at købe sig til co2 kompensation, så de kompenserer for deres forbrug af co2 med f.eks. beplantning af træer.

En ting er dog udbyderen selv, en helt andet er udbyderens underleverandører. Når du vælger en grøn bredbåndsudbyder, er det derfor også vigtigt at de fortæller, hvad deres underleverandører før for at skåne miljøet.  Ofte benytter en bredbåndsudbyder sig nemlig i høj grad af underleverandører, så selvom udbyderen selv er 100% co2 neutral, så er det fuldstændig ligegyldigt, hvis underleverandørerne ikke er det, når de står for 70% af virksomhedens drift.

Spar på data og strøm

Når du vælger en udbyder, er det også en god idé at kigge på dit eget forbrug. Her kan du f.eks. vælge en bredbåndsløsning, der ikke ligefrem opfordrer til stort dataforbrug, ja du kan måske ligefrem sætte en grænse for dig selv hver måned, så du ikke bruger mere end højst nødvendigt.

Du kan på billig-bredbånd.nu se hvilke muligheder du har på din adresse, og her vælge den udbyder, som har den grønneste profil og laveste profil.

En anden ting du selv kan gøre, er at forsøge at køre ”dark” theme på din telefon og dine enheder. Hvis den primære farve på din skærm er sort, bruger dette nemlig mindre energi, og dermed mindre co2 udledning.

Det er også derfor at virksomheder som Facebook og Google på det seneste har introduceret sorte temaer, netop så de kan hjælpe med at spare strøm globalt.

Genanvendelse af udstyr

En anden ting som en bæredygtig bredbåndudbyder kan og bør gøre, er at fokusere på genbrug af udstyr. En bredbåndsudbyder køber og udsender hver dag mange routere og andet udstyr til deres kunder, og der kan spares en masse co2, hvis udstyr som dette kan genanvendes.

Netop dette er der er en bredbånds-udbydere der gør i og du kan altid inden du køber bredbånd hos en given udbyder spørge ind til, hvordan de håndterer udstyr og i hvor høj grad det kan genanvendes.