Det er ikke kun i den helt almindelige hverdag, at du som forbruger bør være opmærksom på bæredygtighed. Her er der selvfølgelig mange steder kan gøre en forskel, eksempelvis når du skal modtage pakker og vælger en webshop der anvender miljøvenlig pakning eller når du er ude og handle i supermarkedet. Når du skal rejse, så bør du i den grad også tænke på miljøet og måde at gøre det en smule mere bæredygtigt. Hvis alle valgte bæredygtige rejser, så ville det være nemmere at nå de klimamål der er sat for klodens forbrug og her er det også dig der kan være med til at gøre en forskel.

Bæredygtige rejser gør en forskel

Hvert år, er der millioner af mennesker der rejser ud i verden for at komme lidt væk fra hverdagens stress og jag og modtage oplevelser som de kan tage med hjem til evige minder. Rejsen er et af de steder, hvor det kan være svært at holde fast i de hjemlige vaner og gode bæredygtige valg. Når du er udenfor hjemmet og eventuelt er på ferie, så er der dog flere steder du kan gøre en forskel for at skabe bæredygtige rejser og dermed være med i kampen og klima og bæredygtighed. Den store verden kræver mange ressourcer at bevæge sig rundt i og derfor kan lige præcis også din rejse gøre en forskel.

Overvej nøje din flyrejse

Skal du ud og rejse og skal til og fra din destination med fly, så kan du især her gøre den helt store forskel. Måske tænker du at et fly er et fly og at der her ikke er meget at hente, men det er slet ikke tilfældet. Når du vælger at skulle rejse med fly, så kan du med fordel vælge at stige ombord på et nyere fly. De er nemlig en hel del mere klimavenlige, forbruger mindre og udleder mindre drivhusgas. Her kan du også vælge et direkte fly, hvilket giver et mindre CO2 aftryk, end hvis du vælger en flyrejse med flere mellemlandinger.