Reducer mængden af emballage

Selvom vi generelt er blevet langt bedre til at genanvende både plast og andre typer emballage, ender en stor del stadig på lossepladsen. Hos MiljøvenligPakning anbefaler vi dig derfor altid først og fremmest at tage et kig på den emballage, du anvender til forsendelse af dine varer i dag, og overveje om det er muligt at reducere den mængden af emballage du anvender pr. forsendelse.

Undgå overforbrug af emballage

Overforbrug af emballage skyldes ofte enten at sammensætningen af de emballager, der anvendes er forkerte i forhold til pakkeopgaven, eller at der anvendes den forkerte kvalitet.
For at reducere mængden af emballage pr. forsendelse til et minimum, kræver det, at du anvender den mest optimale emballage til indpakningen. Da alle pakkeopgaver er forskellige er det desværre ikke muligt for os at give dig en liste på hvilken emballage der er mest optimal, idet valget af emballage altid bør tilpasses den enkelte virksomhed. Når det så er sagt har vi dog alligevel stillet nogle generelle retningslinjer op, som du kan følge og disse vil give dig et bedre indblik i, hvordan du kan optimere dit emballageforbrug.

Vælg den rette emballagekvalitet

Først og fremmest er det vigtigt at du anvender en emballage i en god kvalitet. Vi ser ofte papkasser, som er klistret til med pakketape både fordi pakketapen ikke klæber ordentligt, og for det andet fordi man har valgt en for dårlig kvalitet papkasse i forhold til den vare man sender. Dette skaber for det første en alt for dyr og tidskrævende løsning og samtidig bruger du unødvendigt mange af jordens i forvejen begrænsede ressourcer. Det kan også være at man har valgt en alt for stor papkasse i forhold til varen, hvilket resulterer i at du for det første bruger for meget pap pr. forsendelse, og at du oveni købet skal bruge unødvendigt meget kassefyld. Det kan være at den strækfilm du vikler om kasserne på pallen er for kraftig eller i for dårlig kvalitet, så du bruger unødvendigt meget folie.

Få råd og vejledning

For mange kan det være en jungle at finde rundt i alle de typer af emballage, der findes på markedet og at finde frem til lige præcis den type der passer bedst til forsendelse af dine varer. Der er store gevinster at hente ved at være åben over for alternative emballageløsninger og tænke ud af boksen. Vi anbefaler at, du finder en god forhandler af emballage, som har den nødvendige viden og erfaring inden for området, og som dermed kan rådgive og vejlede dig på bedst mulige vis, så du får den mest optimale emballage til lige præcist dit behov.

Læs ogsåMiljøvenlig pakketape?Miljøvenlige papkasser?

Seneste indlæg

Kategorier

Miljøvenlige produkter

Pak miljøvenligt - hænder