Online spil påvirker miljøet mere, end de fleste tænker over. Der er forskellige måder, hvor du som spiller kan gøre dit spilforbrug mere miljøvenligt – og ikke mindst måder, hvorpå branchen kan reducere miljøpåvirkningen i fremtiden.

Mange bliver overraskende, når de først stifter bekendtskab med den store miljøpåvirkning, som vores digitale liv har. Det gælder blandt andet online spil, som har stor påvirkning på klimaet. Det har de af flere grunde. Der er nogle ting, du som spiller, kan gøre for at minimere forbruget heriblandt at være opmærksom på strømforbrug og spilaktivitet.

Samtidig ligger meget af ansvaret også hos branchen generelt. Her er der nemlig mange og væsentlige tiltag, der kan gøres for at skære ned på CO2-udledningen og miljøpåvirkningen generelt. Branchen er opmærksom på problemet:

”Vi undersøger løbende hvilke muligheder der er for, at vi som virksomhed i en digital branche kan blive mere miljøvenlige – og rykker på det, der giver mening,” siger Martin Krasseke, NyeCasino2020.com

Sådan kan den digitale branche skære ned

Online spil bruger rigtig meget energi. Det er meget store dataservere, der trækker de mange spil. Eftersom online gaming stiger i popularitet, bliver problemet mere og mere nærværende. Et tiltag som den digitale spilbranche kan tage, er at skifte til genanvendelig, grøn energi. Hvis man kan få udnyttet og genbrugt energien på en bæredygtig måde, vil det gøre en stor forskel i branchens klimapåvirkning.

Der er heldigvis stor opmærksomhed på problemet i branchen. Eftersom online gaming kun bliver mere udbredt og populært, så bliver alle nødt til at arbejde på at reducere miljøpåvirkning fra online spil. Mange virksomheder har sat sig for at reducere deres udledning af CO2 og ikke mindst konvertere al deres strømforbrug til genanvendelig energi.

Sådan kan de digitale branche optimere deres forbrug

De mange virksomheder har forskellige tilgange til at skære kraftigt ned for forbruget. Der er dog fokus på høj vidensudveksling, der gør, at virksomheder kan dele deres initiativer og inspirere hinanden til at blive grønnere. Det handler nemlig om alt lige fra de store datacentre, der trækker spillene og helt ned til selve spildesignet – og alt derimellem.

Der er blandt andet oprettet et stort FN-program, der sætter fokus på dette problem. Her er en lang række virksomheder gået sammen om at sætte fokus på online spils miljøpåvirkning og ikke mindst om at skabe opmærksom på, hvordan vi kan ændre vores forbrug. Derudover har de hver især sat sig for at sætte hårdt ind på at reducere deres miljøpåvirkning.

Brug mindre strøm på din computer

Hvis du spiller online spil på en gaming-computer, så ved du højst sandsynligt, at den bruger rigtig meget strøm. Her ligger en stor miljøpost. Men du kan faktisk ved at ændre nogle enkelte ting mindske det forbrug gevaldigt.

Netop fordi din gaming-computer bruger meget mere strøm end almindelige computere, anbefales det, at du udelukkende bruger den til gaming. Du skal derudover huske at slukke helt for computeren, hver gang du ikke bruger den. En anden ting du kan gøre, er at skrue ned for opløsningen på dine spil – jo højere opløsning, desto højere energiforbrug.

Du kan også holde øje med strømstyringen på din computer, og sørge for at din computer går i dvale, når du ikke bruger den. Hvis du slår automatisk opdatering og autoplay fra, vil du ligeledes allerede være blevet en grønnere gamer. En sidste ting, du kan gøre, er at tjekke dine GPU-indstillinger. De skal indstilles til maksimal effektivitet.

Nye spil om klimapåvirkninger

Bæredygtighed og miljøopmærksomhed bliver mere og mere udbredt og aktuelt. Der er dog meget viden, som man som forbruger ikke umiddelbart bliver præsenteret for. Det gælder for eksempel, hvordan ens digitale forbrug påvirker jordkloden. Derfor er det rigtig vigtigt, at det bliver sat på dagsordenen. Der er mange spiludviklere, som har særligt fokus på at lave nogle spil, der informerer om klimaforandringer og inspirerer til opmærksomhed på miljøpåvirkninger.

Derudover er der altså en stort fokus både hos virksomhederne og hos forbrugerne på, hvordan vi kan være med til at gøre online gaming mere klimavenligt. Det er nemlig en aktivitet, der er kommet for at blive – og der er mange tiltag, som vil gøre en meget stor forskel i sidste ende.