Lev lidt grønnere

Denne artikel er sponsoreret.

Ønsker du at leve mere miljøvenligt og tage større hensyn til klimaet?

I disse tider ser vi heldigvis at der er et stort fokus på miljøet. Forskellige forkæmpere for miljøet, heriblandt Greta Thunberg, kæmper en indædt kamp for, at råbe verdens politikere op, og få dem til at gøre en forskel.

Det er tydeligvis en hård kamp og vi ser desværre at nogle politikere og verdensledere, ikke tager ansvaret for vores klima alvorligt nok. Der er mange interesser på spil og politikerne bliver påvirket af mange store koncerner og virksomheder, der står overfor en svær grøn omstilling, som kan gøre et indhug i deres omsætning.

Det har derfor aldrig været vigtigere at vi som privatforbrugere forsøger, at gøre en forskel i vores dagligdag. Og du kan faktisk gøre en forskel, hvis blot du har mod på, at gøre en indsats.

I denne artikel sætter vi fokus på nogle af de ting som du kan gøre, for at leve et mere miljøvenligt liv – så læs blot videre, hvis du ønsker at ændre nogle af dine vaner.

miljøvenlig hverdag

Vores råd til en miljøvenlig livsstil

I Danmark er vi et cykelland, det kan vi ikke komme uden om. Blandt andet på den professionelle cykelscene, hvor vi både har verdensmestre i banecykling og på landevej. Men danskerne er også gode til at hoppe på cyklen i hverdagen. København bliver gang på gang kåret som ”Verdens Bedste Cykelby” og motionscykling, i form af mountainbike og landevejscykling, er en udbredt træningsform.

Brug rugbrødsmotoren og tag cyklen

Vi bør dog ikke hvile på laurbærrene. Flere danskere skal på cyklen og derfor bør du også overveje, om du kan erstatte en køretur med en cykeltur, fra tid til anden. Tag eksempelvis cyklen på arbejde et par gange om ugen, hvis du ikke har alt for langt, eller tag cyklen til købmanden, bageren eller slikbutikken. Det rigtige cykelgear er selvfølgelig vigtigt, så sørg for at have dit udstyr i orden, inden du begiver dig ud på landevejen. En par gode cykelbukser, en hjelm og ellers tøj, der passer til årstiden, kan føre dig langt.

Er du i tvivl om hvilket udstyr, du skal investere i, kan du med fordel læse forskellige tests og anmeldelser på nettet. Cykling er meget populært og du bør derfor hurtigt kunne finde anmeldelser af udstyr, der befinder sig inden for det valgte budget.

Lad en professionel pudse dine vinduer

Er det virkelig miljøvenligt at lade en vinduespudser, pudse vinduerne? I de fleste tilfælde er svaret ja. Og endda klart og tydeligt.

De fleste vinduespudsere bruger i dag kun rengøringsmidler, der er skånsomme for miljøet. Typisk i form af Svanemærket eller lignende.

Ud over dette bruger en vinduespudser langt mindre vand, end en privatperson. Faktisk helt op til 1/3 del mindre vand per gang. Derfor bør man overveje at finde en dygtig vinduespudser i stedet for selv, at ordne vinduerne.

Spis mindre oksekød

Man kan opnå et markant mindre klimaaftryk ved, at nedsætte sit forbrug / indtag af animalske produkter. Produktionen af kød udleder meget mere Co2 end man måske går og tror – især okse-, lamme og fårekød koster dyrt på Co2 kontoen.

Faktisk udleder produktionen af 1 kg oksekød helt op til 26 kg Co2, hvorimod 1 kg gris kun udleder 5 kg Co2.

Derfor er der mange Co2 at spare ved blot, at skære meget ned for sit indtag af oksekød, uden at gå veganervejen.

Mange vælger også at indfører kødfrie dage i løbet af ugen, hvilket også kan tages til overvejelse. Der findes mange lækre og mættende opskrifter på kødfrie retter, der ikke er ret avancerede at lave og som hele familien kan nyde godt af.

Du har nok læst nogle af de ovenstående råd før og det er der en god grund til. At lade bilen stå og skære ned for kødet er nemlig nogle af de ting, der kan gøre den største forskel for vores miljø. Derudover kan man selvfølgelig gøre ting såsom, at nedsætte plastikforbruget og genbruge korrekt, men det har vi valgt, at gemme til en senere artikel.

Denne artikel er sponsoreret.

Del denne artikel

Seneste indlæg

Kategorier

Miljøvenlige produkter