Papkasser, kvaliteter og størrelser

Uanset hvor miljøvenlig en emballage du anvender til forsendelse af dine varer, så kan vi ikke komme uden om at al emballage påvirker naturen og klodens ressourcer. På trods af at vi er blevet bedre til at samle affald ind og genanvende det, ender en stor del af den emballage vi bruger alligevel som affald.

Derfor er det vigtigt, uanset om der anvendes miljøvenlig emballage eller ej, at anvende så lidt emballage som muligt, og at så meget emballage som muligt genbruges. Det kan f.eks. være en god ide at samle alle papkasser som man modtager varer i sammen, og anvende disse papkasser til forsendelse af varer til kunderne. En del af vores medlemmer bruger allerede brugte papkasser i dag, og det ser ud til at fungere rigtig godt.

Nye papkasser

Det er ikke altid man udelukkende kan nøjes med brugte papkasser, derfor skal der selvfølgelig også nye papkasser til. Pap er jo i sig selv faktisk en miljøvenlig emballage, da den både kan genbruges og genanvendes og ofte er ”nye” papkasser faktisk allerede producerede af genbrugsfibre.

Genbruges vs. genanvendes hvad er forskellen?

Genbrug betyder at man bruger den samme ting/genstand til det samme formål mere end én gang, f.eks. at man vasker en brugt flaske og fylder den op igen. Genanvendelse betyder at man bruger materialerne fra et produkt til at lave et nyt, f.eks. hvis man smelter dåser om for at kunne lave en gryde.

Vær opmærksom på størrelsen

Når det kommer til valg af papkasse er det først og fremmest vigtigt at finde en eller flere kasser, som passer i størrelsen til de varer, der skal sendes. Hvis papkassen er for stor, vil du komme til at anvende unødig meget papemballage pr. forsendelse, samtidig med at du oven i købet skal fylde kassen op med unødvendig meget kassefyld, for at undgå at varerne rutsjer rundt i kassen under transporten.

Kvalitet, kvalitet, kvalitet

Den vigtigste råvare i papkasser til forsendelse er træfibre, som består af papir. Det kan enten være nye papirfibre eller genbrugsfibre. Når du skal pakke varer til forsendelse er det vigtigt, at du har en kasse, som kan bære dine varer, ellers kan du, hvis kassen ikke er stærk nok, risikere at den går i stykker under tranporten. Det medfører først og fremmest at din kunde får en dårlig oplevelse, desuden skal varen sendes retur, emballagen skal smides ud og varen skal fremsendes igen i ny emballage – både spild at penge, tid og miljøets ressourcer. Lige som mange andre typer af emballage kan det være svært at finde rundt i hvad forskellen er på kasserne. Umiddelbart når man kigger på nettet ser alle sammen ens ud uanset hvilken forhandler man vælger, men der er rent faktisk stor forskel på kvaliteten hos de forskellige forhandlere og dermed og forskel på, hvor meget kassen kan bære. Derfor er det en god idé, at forhøre dig om, hvad det er du køber, så du undgår billige papkasser, som IKKE kan holde til din forsendelse.

FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir
Hvis du ønsker at gøre en ekstra indsats kan det være en god idé at kigge efter FSC certificerede produkter eller produkter produceret hos en FSC certificeret producent. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentligt sikkerhedsudstyr samt løn. Vores erfaring er, at det ikke er alle emballageleverandører, der skilter med at deres varer er produceret af FSC certificeret papir, selvom de faktisk er det. Så spørg eventuelt ind til det hos din leverandør, hvis du er interesseret eller er i tvivl.

Læs ogsåHvordan pakker man miljøvenligt?Miljøvenlig pakketape?

Del denne artikel

Seneste indlæg

Kategorier

Miljøvenlige produkter

Træ papkasseMiljøvenlige papkasser