Denne artikel er sponsoreret.

Lad bilen stå og tag på oplevelse i det danske landskab. Hvis du leder efter sjove og spændende oplevelser, som ikke sætter et tungt miljøaftryk, får du her en række muligheder, som du kan lade dig inspirere af.

Der er masser af aktiviteter, som ikke ligefrem er med til at forbedre miljøet. Det modsatte er dog heldigvis også tilfældet. Hvis du ønsker at få én på opleveren, samtidig med at du passer godt på miljøet, bør du læse med herunder, hvor du får 4 oplevelser, der ikke sætter et tungt miljøaftryk.

Du kan også finde inspiration til oplevelser for 2 her, hvis du ikke føler, at nedenstående liste dækker dit behov.

En hyggelig dag på vandcykel

Hvis du bor i en by, hvor der bliver udlejet vandcykler, kan du med fordel invitere hele familien med på tur. Det er sjovt for både ældre og yngre at sejle i vandcykler, og så er det ikke en belastning for miljøet.

Hop på cyklerne og tag turen ned til den nærmeste udlejer af vandcykler og få én på opleveren. Tag en god madpakke og kolde forfriskninger med, som I kan nyde undervejs – og husk så, at det ikke kun behøver at være de voksne, der cykler.

En miljøvenlig cykelferie

Danmark råder over det perfekte landskab til en cykelferie, hvor der er dømt motion og afslapning på programmet. Det flade landskab gør det oplagt, når ferien foregår på cyklen, og der er fyldt med både campingpladser, vandrehjem og sheltere, som I kan overnatte på.

Det kræver naturligvis, at alle, der deltager i cykelferien, har en god cykel, så det ikke bliver for hårdt. Samtidig er det vigtigt, at I tager det rigtige grej med, så I ikke risikere at måtte aflyse ferien, hvis der er en af jer, der punkterer.

En naturoplevelse i shelter

Vi er så privilegerede, at det er muligt at overnatte i den danske natur helt uden at skulle bekymre os om farlige dyr og andre farer. Der er fyldt med sheltere rundt omkring i landet, og de koster ikke meget at overnatte i, hvis I booker dem på forhånd.

Det er en hyggelig og miljøvenlig form for ferie, som I med fordel kan begive jer ud på, hvis I ønsker en god naturoplevelse, uden det skal være alt for meget overlevelsestur eller campingferie.

Tag på skovtur

Danmark har masser af skove og naturområder, der danner de perfekte rammer til en skovtur. Det er nemt at tage på skovtur, og hvis I cykler eller går til destinationen, får I samtidig en god gang motion inden, helt uden at miljøet tager skade.

Smør en god madpakke eller picnickurv, før I tager afsted, og nyd en hel dag i hyggelige omgivelser midt i naturen. Sandwiches, drikkelse og kage er oplagte at have med på skovturen, men det er kun fantasien, der sætter grænser – hvem siger, at en pizza ikke kan nydes i skoven?

Denne artikel er sponsoreret.