Sidste forår da Corona pandemien ramte Danmark, fik det mange til at ændre deres sommerferieplaner. Mange valgte at blive hjemme, og det kunne blandt andet ses på personovernatninger i feriehuse, som i juli 2020 slog rekord for flest personovernatninger i feriehuse i Danmark nogensinde. Faktisk var tallet hele 8 procent højere end juli 2019. En tendens som danskerne igen i år har taget til sig, allerede i efteråret 2020 kunne flere steder melde udsolgt i højsæsonen 2021.

Det blev i sommeren 2020 populært at holde staycation. Hvilket også kan ses ved, at danske turister stod for tre millioner overnatninger i 2020, hvilket er over en fordobling i forhold til året før. De mange danskere som tog begrebet staycation til sig, udsprang af pandemien og regeringens anbefalinger om at blive hjemme. Mange fik øjnene op for uudforskede steder i lokalområdet, og andre bookede feriehuse i uudforskede dele af Danmark. Vi blev altså hjemme, støttede op om lokalsamfundet og nød godt af den danske natur, b.la. med en blå himmel som mange mente aldrig havde været mere blå, pga. da færre flyvninger og derved lavere CO-2 udslip.

Pandemien fik altså sat en stopper for de ellers planlagte rejser sydpå, men den fik også sat en stopper for vores hverdag. Det betød for mange, at de måtte arbejde hjemmefra. Hvilket for nogen virkede som en udfordring, da også børnene var hjemsendte.

Hvis vi skal se lidt positivt på det hele, så betød de aflyste ferieplaner sydpå og hjemmearbejdet, at vi sidste år udledte væsentlig lavere CO-2, end normalt. Det samlede CO-2 udslip faldt derfor sidste år, hvilket vi med vores grønne miljøtilgang syntes godt om. Faktisk faldt det nok til, at vi sidste år kunne overholde Paris-aftalen, hvilket ellers ikke har været tilfældet.

Hvad skal der så til at holde danskerne hjemme igen i år samt bibeholde den gode CO-2 nedsættelse? Pandemien fortsatte, store dele af vores samfund er stadig lukket ned. Fremtiden virker uvis og fjern, trods der med vaccinerne er tændt et håb hos Danskerne, om en sommer med fester og generelt en masse socialitet. Sidste år fik mange danskere øjnene op for deres lokale grønne oaser, det var her vi i foråret sås med andre, og det er stadig det vi tyer til når vi skal se andre end dem i vores husstand.

Danmark er et smukt land, vi har mange strande, skove, parker og generelt grønne områder. Vi har flere fredede grønne steder, hvor der er plads til biodiversiteten kan udfolde sig og hvor der er mulighed for et rigt dyreliv. Der er mange måder at udforske den danske natur på, vi har b.la. Margueritruten som med sine 4.218 kilometer tager dig igennem det meste af Danmark. Hvis du følger ruten, vil du undervejs støde på udkigstårne hvor du kan se den pragtige natur oppe fra. Om du følger ruten til fods eller på cykel, alene eller med hele familien, anbefaler vi dig, at du har en kikkert med. Med en kikkert fra Kikkert-Shoppen.dk, er du sikker på du får det hele med. Du kan komme helt tæt på naturens dyreliv på afstand, eller du kan spotte dit næste hvile sted. Kikkert-Shoppen.dk sælger alle slags kikkerter, b.la. børnekikkerter, lommekikkert, rejsekikkert, fuglekikkert mf. så du finder helt sikkert en der passer til dig eller resten af familien, så i er klar til at udforske jeres lokale grønne område.