Få mere viden om miljøvenlig emballage

Med E-handel som det nu hurtigst voksende detailmarked i Europa er der i dag et større behov end nogensinde for indpakning af varer til forsendelse. Webshopejere skal sikre at pakkerne kommer hurtig frem til kunderne i ubeskadiget tilstand. Men hvad gør al den emballage for miljøet?

En amerikansk undersøgelse af emnet forudsiger, at efterspørgslen efter emballage til beskyttelse af varer i USA vil stige med 4,9% om året og at omkostningseffektive, men miljøskadelige produkter som f.eks. nogle typer boblefolie og boblekuverter vil blive efterspurgt i højere grad. De fleste af sådanne produkter kan ikke genbruges, og vil til sidst ende på lossepladsen.

Hvad er miljøvenlig emballage?

For at løse problematikken ovenfor, retter mange virksomheder nu opmærksomhed på miljøvenlige emballage løsninger. Men hvordan defineres udtrykket egentlig? Her på vores side definerer vi det ud fra følgende:
“Miljøvenlig emballage er let at genbruge, og er sikker for enkeltpersoner og miljø. Den anvender vedvarende energi og bruger så meget vedvarende eller genanvendt materiale som muligt”.
Læs mere eventuelt mere på Sustainable Packaging Coalition.

Miljøvenlig emballage, som også er også kendt som grøn emballage eller bæredygtig emballage er emballage, som medfører mindre skade på miljøet end andre typer emballage. Vi arbejder med et kriterie at miljøvenlig emballage skal kunne gå ind i mindst 1 af 3 mulige kategorier:
Det kan genbruges
Det kan genanvendes
Det er biologisk nedbrydeligt

Nogle emballagematerialer kan bruges igen i deres originale form, andre er lavet af materialer, som kan genanvendes og produceres om til noget andet, og andre nedbrydes simpelthen på naturlig vis.

Hvorfor bruge miljøvenlig emballage?

Uanset hvilken type emballage det drejer sig om påvirkes miljøet, fra valget af råmateriale, som fortsætter med produktionen, transporten, formålet og endelig bortskaffelsen.
For at skåne miljøet mest muligt er det altid vigtigt , uanset hvilken type emballage man vælger at mængden af den emballage der anvendes reduceres så meget som muligt. Dernæst skal man selvfølgelig også gå efter de emballagetyper, der er miljøvenlige ud fra et eller flere af ovenstående kriterier.

Hvilke emballagematerialer er miljøvenlige?

Der er mange forskellige typer af emballage, der kan være miljøvenlige, som f.eks. papir og pap, nogle typer plast, plantestivelsesmateriale (PSM). Alle disse typer af materialer hører alle ind under en eller flere af ovenstående kriterier, genbrug, genanvendelig eller nedbrydes naturligt.

Vi håber at vi med vores projekt MiljøvenligPakning kan være med til at inspirere virksomheder til at tænke på hvordan de med få midler, kan gøre deres forsendelser mere miljøvenlige.

Guidelines til at pakke miljøvenligt

Der er større og større efterspørgsel på hvordan man definerer miljøvenlig emballage og hvordan man som virksomhed helt konkret kan pakke med omtanke for miljøet. Derfor har vi lavet nogle små guides til forskellige områder der er værd at tage et kig på, hvis du ønsker at gøre dine forsendelser mere miljøvenlige. Vi vil løbende opdatere siden med flere og nye guidelines og råd. Har du forslag til nye tiltag eller andet er vi meget åbne for input af enhver art, skriv til: info@miljoevenlig-pakning.dk

Skrevet af Pernille

Del denne artikel

Seneste indlæg

Kategorier

Miljøvenlige produkter

Skov til emballage