Vi vil alle sammen gerne give gode gaver til hinanden. Når vi køber gaver, har vi det derfor ofte med, kun at have modtagerens ønsker for øje. Vi glemmer hvordan produkterne er fremstillet, og at sikre os, de er miljøvenlige.

Hvis du i forvejen har bæredygtighed i tankerne når du handler mad ind i dagligdagen, hvorfor så ikke også, når du køber gaver? Her får du lidt inspiration til næste gang du skal købe gave til en du holder af, i form af 3 bæredygtige gaveideer.

Bambus sengetøj

Bambus er et utroligt bæredygtigt materiale, og er helt perfekt at lave stof ud af. Foruden at være et utroligt godt materiale i sig selv (utroligt stærkt og stabilt), er det også meget hurtigere at producere, sammenlignet med træer, da det gror meget hurtigere.

At sæt lækkert sengetøj i bambus er derfor ikke kun en god gaveide, det er også en bæredygtig gave. Dertil er bambus stof også godt for huden og håret. At sove med et pudebetræk af bambus, giver dig derfor mere end god samvittighed – det giver dig også en bedre hud og bedre hår.

Udover sengetøj kan du også få alt fra underbukser, til t-shirts, til sokker i bambus.

Miljøvenlig gavekurv

Alle elsker en god gavekurv. Og en miljøvenlig gavekurv, er blot endnu bedre! Du kan fylde den med alt fra miljøvenlige drikke til bæredygtige delikatesser. Nøjagtigt samme typer produkter som en typisk gavekurv, blot med bæredygtige produkter i stedet. Går modtageren selv op i bæredygtighed, vil vedkommende uden tvivl sætte enorm stor pris på, at du har tænkt over at gaven skal være miljøvenlig.

En miljøvenlig gavekurv kan gives til de fleste anledninger. Alt fra fødselsdagsgaver, til takkegaver, til studentergaver.

Smykker af genbrugt guld

Vidste du, at du hos nogle smykkeforhandlere kan købe smykker af genbrugt guld? Det er ikke nogen hemmelighed, at det er godt for miljøet at genbruge. Det gælder også guld. Her bliver brugt guld smeltet om, og lavet til nye smykker. Du kan derfor sagtens give en flot guldring til konen eller et guldarmbånd til veninden, og samtidig være miljøvenlig.

For at finde forhandlere som sælger smykker af genbrugt guld, er det blot at lave en simpel søgning på nettet. Her vil du hurtigt se, at der faktisk er et godt udvalg af vælge i mellem. Så er det ellers bare at tjekke de forskellige forhandlere, og finde de smykker du syntes bedst om – helt ligesom hvis du skulle købe smykker hos en typisk guldsmed.