For små webshops kan det at afholde udgiften til emballage være en stor post i regnskabet. Især hvis man sælger ting med god volumen hvad enten det er i højde, bredde eller vægt.

Hos Fisk På Krogen, der er en af de mindre danske webshops inden for fiskegrej gøres der en dyd ud af at undgå at bruge penge på emballage. Det er godt for udgiftssiden – men også en god sidegevinst til miljøet, hvis vi kan bruge mindre emballage.

Den tankegang har altid været fulgt – og efter optagelsen i Miljøvenlig Pakning har denne tankegang kun taget fart. Derfor sætter vi fokus på hvordan små webshops kan køre uden køb af emballage med udgangspunkt i hvordan grejshoppen Fisk på krogen løser forsendelse uden at indkøbe emballage.

Tømme lukket virksomhed

En af de metoder hvor man kan anskaffe sig emballage der måske blot var røget på genbrugspladsen, er at tage kontakt til virksomheder der modtager meget emballage men ikke selv skal bruge det til at sende i.

For Fisk på krogens vedkommende var der en lokal virksomhed der lukkede, som skulle af med al deres interiør og emballage. Her kunne man afhænde den lukkende virksomhed dens emballage, så de var fri for at bortskaffe det og man havde til afsendelse fra webshoppen. En super aftale både for webshoppen, den lukkede virksomhed og for den samlede mængde af emballage i brug.

Efter tømning af lokal virksomhed (inden oprydning)

Aftaler med lokale virksomheder

Modtager din lokale skohandler meget emballage, men bruger det ikke selv? I så fald er det en af de typer af virksomheder du kan forhøre dig om du må afhænde dem emballagen som kan bruges i din egen lille webshop.

Et læs fra en privat virksomhed der ikke selv bruger pap

Private aftaler

Handler din kæreste eller kone online? Køber dine forældre dagligvarer på nettet? En metode til at få en masse god emballage du kan bruge til forsendelse i din webshop er at lave aftaler med venner og familie.

De fleste vil rigtig gerne at du kommer og afhenter pap de har samlet en gang om måneden. Så er de selv fri for at bortskaffe det – og du kan bruge det til forsendelse i din webshop. win/win.

En lille aflevering fra en privat aftale

Pakkefyld

Når man sender varer fra sin webshop er det vigtigt at kasserne varerne sendes i ligger godt i spænd, så de kan tåle den håndtering GLS, PostNord eller anden fragtleverandør udsætter dem for.

Her er pakkefyld noget som de fleste skal bruge – men er ærgerligt at bruge penge på. En metode til at få en god del pakkefyld er at bruge aviser man krøller, som man kan udgøre for pakkefyld.

Som med idéen ovenfor kan man lave aftaler om afhentning af aviser hos venner og bekendte, så man på den måde sparer penge og miljø på ikke at skulle indkøbe pakkefyld. Så længe aviser og reklamer bliver uddelt som standard – er det en god måde at give aviser der alligevel bare ryger i skraldespanden ekstra liv.

Kassevis af brugte aviser der alligevel var røget ud – nu som pakkefyld

Grejproducenterne er også med på bølgen

Noget af det der i fiskegrej branchen producerer meget emballage er at hver enkelt lille blink har mere emballage end blink når man køber det. Det er derfor, med hele den grønne bølge, også noget grej producenterne har fokus på. Her går ABU Garcia forrest med deres nye Sölv kollektion hvor deres endegrej kommer i plastik fri emballage. Det er ikke emballage frit, men det er en start.