FAQ


Hvad skal jeg gøre for at blive en del af MiljøvenligPakning?
Du skal gå op i at skåne miljøet og vores klodes begrænsede ressourcer. Det er op til den enkelte virksomhed hvordan dette præcist gøres, men der er minimum én ting der går igen og det er fokusset på at minimere forbruget af emballage. Som udgangspunkt følges én eller flere af disse råd:

Der bruges minimal emballage hver gang det er muligt
Der bruges genanvendelig emballage
Der bruges emballage fremstillet af genbrugsmateriale, som f.eks. regenerat plast, genbrugspap og -papir
Der bruges emballage i høj kvalitet for at undgå ekstra emballage
Der bruges den mindst mulige papkasse
Der bruges en minimal mængde af bølgepap og kassefyld
Der printes en minimal mængde af følgesedler og pakkelister
Desuden skal du også have vores badge på din hjemmeside.

Hvordan får jeg badget på min hjemmeside?
Det kan du nemt få, følg dette link, her finder du vejledning til indsættelse af badges.

Hvor meget koster det at blive en del af MiljøvenligPakning?
Det koster ikke noget at være en del af MiljøvenligPakning. Det eneste vi kræver er, at du pakker med omtanke for miljøet og sætter vores badge på din side (med link til MiljøvenligPakning).

Hvem kan blive medlem af MiljøvenligPakning?
Som udgangspunkt kan alle virksomheder der pakker og sender varer blive medlem af MiljøvenligPakning. Vi har efterhånden også en del medlemmer som ikke pakker og sender varer, men som på en eller anden måde støtter op om projektet. For at virksomheder der ikke umiddelbart pakker og sender varer kan blive godkendt som medlemmer kræver vi en beskrivelse af hvordan den enkelte virksomhed mener projektet er relevant for dem og på hvilken måde de støtter om om MiljøvenligPakning.

En vigtig ting for os er, at siden der tilmeldes indeholder kontaktoplysninger, adresse og CVR nummer. Desuden er det et krav, at badget er placeret på en side der kan findes på sitet – og ikke kun kan findes hvis man har den direkte sti.
Da vi går ud fra at vores medlemmer virkelig interesserer sig for miljøet og derfor også gerne vil skilte med det, (bl.a. med vores badge på deres site) ser vi helst ikke at man placerer badget på sider som f.eks. Cookie- og privatlivspolitik sider.
Har du spørgsmål
Du kan altid kontakte os på mail: info@miljoevenlig-pakning.dk.

Hvor tilmelder jeg mig?
Det kan du gøre på siden her.

Hvor mange pakker bliver der sendt hvert år i Danmark?
Der bliver sendt omkring 80 mio. pakker om året. Til alle disse forsendelser skal der virkelig meget emballage til. Derfor håber vi på at miljøvenlig pakning og hele tankegangen bag, bliver en integreret del af mange danske virksomheder i fremtiden.

Hvad kan jeg gøre for at mindske forbruget af emballage?
Læs gerne vores råd lidt længere oppe på denne side.

Hvor mange ressourcer svarer vores brugte emballage i Danmark til?
Den mængde emballage vi bruger i Danmark på ét år svarer til 1326 familiers strømforbrug, 100 mio. liter vand, 65807 træer og 477 fyldte skraldebiler. Vores mission er at disse tal skal formindskes betydeligt.