Det bliver mere og mere relevant at tænke fremadrettet – hvordan kommer kloden til at se ud om henholdvis 10, 20 og 30 år? Og hvad kan vi gøre for, at klimaforandringerne ikke fortsætter med fuld fart fremad? Dette spørgsmål er flere og flere virksomheder begyndt at stille sig selv, i og med at miljø og bæredygtighed sættes højere op på dagsordenen. Dette kan formentligt også være grunden til, at en større andel af virksomheder bliver helt eller delvist digitale.

 

Hvorfor kan digitale virksomheder være gode for miljøet?

Der er flere grunde til, at flere virksomheder bliver digitale. Mange virksomheder har, i kraft af COVID-19, fundet ud af, at meget af arbejdet faktisk godt kan klares hjemmefra. Denne opdagelse gør, at mange medarbejdere kan spare bilen for at køre frem og tilbage til deres arbejdsplads – hvilket sparer på Co2 og især klimaet! Du kan se et eksempel på en digital virksomhed her. Når de ansatte ikke behøves at bruge tiden på transport, kan de sågar også fokusere mere på andre ting i deres hverdag.

En anden grund til at digitale virksomheder kan være gode for miljøet er, at det kan spare meget papir. Når man sparer papir, spilder man generelt mindre, hvilket bidrager til mere bæredygtighed og et bedre klima.

 

Hvordan kan digitale virksomheder være mindre gode for miljøet?

Det skal dog tages i betragtning, at der også findes ulemper ved digitale virksomheder. Hvis en virksomhed udelukkende er digital, kan den ikke betragtes som syndfri i relation til kampen mod de hurtigt stigende klimaforandringer. Digitale virksomheder gør jo ofte brug af computere og ofte mange af dem. Computere, og internettet generelt, kræver strøm, og strøm kræver energi – derfor er der ikke kun guld og grønne skove ved digitale virksomheder.

 

Hvad kan man så gøre?

Man kan ud fra ovenstående pointer læse, at der både er fordele og ulemper ved digitale virksomheder. Så er det store spørgsmål, hvad man så kan gøre. I stedet for at tage bilen på arbejde, kan man tage bussen eller toget, og i henhold til brugen af strøm, kan man benytte sig af et grønt elselskab. Det er næsten ikke muligt at være 100% grøn og bæredygtig i dag, men det kan derfor stadig være en god idé at veksle lidt mellem, hvad man gør. Det er heldigvis helt op til DIG, hvad du vil gøre.