Klimavenlig forandring

Denne artikel er sponsoreret.

Historisk set har senge ikke været den varegruppe, man i første omgang kom i tanke om, når snakken faldt på e-handel. Typisk har man været mere tilbøjelig til at tænke i retning af tøj, accessories og elektronik. I dag er situationen dog en anden. Forbrugere køber alt fra sovesofaer til dobbeltsenge på nettet.

Selvom det er store varer, der er tale om, som typisk koster mange tusinde kroner, så har mange forbrugere set idéen i at kunne klikke en seng hjem direkte fra sofaen. Denne nye tendens kan være med til at gøre branchen mere klimavenlig, som historisk set har bestået af enormt store fysiske butikker og snørklede leveringsmetoder.

Ingen showrooms eller fysiske butikker gør en klimavenlig forskel

Mange af de butikker, der forhandler senge, har store fysiske butikker og showrooms i hele Danmark. For at kunne holde disse lokaler kørende, skal der naturligvis en stor portion energi til. Derudover kræver det, at forbrugerne kommer ud i disse showrooms og butikker for eksempelvis at prøve en elevationsseng. Dette belaster selvsagt miljøet, da langt de fleste forhandlere vil skulle køre ud til disse lokationer. Det er ganske normalt, at butikker såsom JYSK, IKEA og ILVA har placeret sig udenfor centrum i de større danske byer. Det giver en belastning til miljøet i form af transporten ud til disse sengebutikker.

Nye aktører på markedet sælger senge uden showrooms og fysiske butikker

De sidste par år er der sket meget indenfor sengebranchen. Nye aktører er kommet til, og disse nye spillere på markedet har set muligheder i ikke at have nogen fysisk lokation, hvor forbrugerne kan komme ud og afprøve sengene. Kunderne skal derimod købe sengen direkte fra hjemmesiden og stole på de produktbeskrivelser, der på hjemmesiden er opgivet.

Mange danske forbrugere vil nok stadig synes, at ovenstående lyder grænseoverskridende og tilnærmelsesvist naivt. Situationen er dog den, at disse forhandlere har stor succes med netop dette. Der er, med andre ord, en snorlige proces for, hvordan elevationssenge leveres fra lageret til kunden – helt uden at kunden behøver gå udenfor sin dør og tænde et transportmiddel!

Nogle af de væsentligste fordele ved at købe sin seng online i et miljømæssigt perspektiv er listet herunder:

  • Ingen grund til at transportere sig ud til store møbelhuse. Sengen sendes direkte til dig.
  • Infrastrukturen og leveringen er tilpasset således, så der ikke produceres mere spild end højest nødvendigt.
  • Mulighed for at vælge miljørigtige alternativer via et bredt online sortiment.

Norge og andre lande i Skandinavien følger med

Ifølge Sovbedre.com, som beskæftiger sig med sengebranchen i Norge, så er det bestemt heller ikke uset, at man køber sin seng online uden at have prøvet den først. Generelt er dette en tendens i Skandinavien, hvor der godt kan forventes yderligere vækst de næste år.

De fleste forhandlere har en politik om, at man som forbruger kan sende sin seng retur, hvis ikke den behager en. Det er dog de færreste, der kommer til den konklusion, da det ofte er en tilvænningssag. Derfor spares der altså på miljøet, ved at online aktører holder sig fra de fysiske butikker.

Denne artikel er sponsoreret.

Del denne artikel

Seneste indlæg

Kategorier

Miljøvenlige produkter

Klimaet