Skal du ud at handle nye strømper, undertøj eller anden beklædning til dig selv eller dine børn, kan du på forhånd tage et miljøvenligt valg, ved at købe bambusstrømper, bambusundertøj og alt andet der er fremstillet af bambusfibre.

Bambus er et godt valg både når du tænker på miljøet og når du tænker på kvalitet og pris.

Grøn omstilling og bæredygtighed

Mange forretninger er for længst gået i gang med den grønne omstilling og du tænker sikkert selv over bæredygtighed når du handler. Uanset om du køber tøj til børnene eller møbler til dagligstuen.

Den grønne omstilling handler om bæredygtighed. Inden for området der handler om energi, er målet ikke længere at udvinde råstoffer fra jorden og forurene ved at brænde det af for at lave strøm. I stedet forskes og udvikles der på den vedvarende energi som solceller og vindenergi. Vedvarende resurser som på ingen måde sviner miljøet til og som er bæredygtige.

På samme måde tænkes der i tekstilindustrien over at tage miljøvenlige valg. Der tænkes i bæredygtighed i forhold til selve materialerne og i genanvendelse og forlængelse af materialernes levetid. På stort set alle fronter er den grønne omstilling i gang og du kan hjælpe til. Du kan tænke bæredygtigt og miljøvenligt, hver eneste gang du køber noget.

Grøn omstilling og bæredygtighed er en nødvendighed

Den grønne omstilling, bæredygtighed og tanke på miljøet er ikke længere bare noget der foregår langt ude på venstrefløjen. Grøn omstilling og bæredygtighed er en nødvendighed for alles fremtid. Hvis der skal være en beboelig planet for vores børnebørn at bo på, så er det absolut sidste udkald for den grønne omstilling, bæredygtighed og miljøvenlig tankegang.

Bambus er et bæredygtigt og miljøvenligt materiale

Bambus er et meget miljøvenligt materiale. Bambus vokser og gror helt uden tilførsel af kunstig gødning eller pesticider til at dræbe insekter. Bambus vokser lynhurtigt. På kun fire år er en bambusplante gået fra kim til fuldvoksen plante og er klar til høst. Bambus er resistent overfor svamp. Bambus kan gro næsten uden vand og overlever både tørke og oversvømmelse. Det er den hurtigst voksende plante på kloden – og så kan man bruge den til at lave tøj af; f.eks. bambusstrømper.

Alt dette gør bambus til en super plante. Den eneste lille hage der er i regnestykket er transporten. Al transport afsætter et CO2 aftryk. Bambus er ingen undtagelse. I Danmark kan vi ikke selv dyrke hverken bambus eller bomuld, så uanset hvilken fibre vi vælger til vores beklædning, er den aldrig helt CO2 neutral.

Bambus har et hav af anvendelsesmuligheder

Bambus er de seneste år blevet et meget populært materiale. Bambus anvendes i mange forskellige slutprodukter. Møbler i bambus er meget mere miljøvenlige end møbler i alle andre former for træ. Alle andre former for træ har brug for mange år til at vokse fra kim til udvokset træ.

Bambus bruges ud over møbler til skåle, fade, skærebrædder, æsker, smykker, beklædning og meget andet. Alle slutprodukter i træ eller tekstilfibre kan laves i bambus i stedet for og det er netop det der gør bambus så populær.

Bambusstrømper og andre former for beklædning

At vælge bambus som beklædning er ikke helt hen i vejret. Som nævnt er det et miljøvenligt valg, men der er mange andre fordele.

Bambus er fra naturens side anti-bakteriel og helt immun overfor svampesporer. Det betyder at bambus er helt ideel til strømper og undertøj. Til sammenligning har bomuld, som strømper og undertøj traditionelt bliver lavet af, ikke disse fordelagtige egenskaber.

Som alternativ til viskose og andre lette fibre er bambus helt ideel til de lette og luftige sommerkjoler og de flagrende skjorter. Faktisk er der ingen beklædning som ikke kan fremstilles i bambus og mange gange også med stor fordel, frem for de traditionelle fibre.

Bambus er et billigt materiale. Det er billigt at dyrke bambus og dermed bliver slutprodukterne også billigere.

Strik selv dine bambusstrømper

Vil du gerne være endnu mere miljøvenlig kan du overveje at strikke dine bambus strømper selv. Hvert led i produktion afsætter et CO2 aftryk. Ved at købe garnet til bambusstrømper inden det bliver stoppet ind i produktionen og lavet til strømper, afkorter du produktionsprocessen hvilket jo så giver et mindre CO2 aftryk.

Desuden er bambusgarn ikke dyrt og det er utroligt rart at arbejde med, hvormed det er oplagt at lave dine egne bambusstrømper.

Men hov – er bambus ikke pandaernes mad?

Jo, det er helt rigtigt. De fleste bjørne spiser kød – undtagen pandaen. En panda er planteæder og kan slet ikke fordrage kød. Pandaer er faktisk et usandsynligt kræsne dyr. De lever udelukkende af bambus. Pandaen er en meget truet dyreart, men det har intet med bambus at gøre. Der er rigeligt med bambus i Kina, som er der hvor pandaen bor.

Du kan roligt købe produkter såsom bambusstrømper, der er lavet af bambus, det ændre ikke på pandaernes situation, hverken i den ene eller den anden retning. Den bambus der anvendes i industrien bliver ikke taget fra pandaens madskål.