Skån miljøet med digitalisering

Denne artikel er sponsoreret.

Digitalisering – I det seneste mange år et ord, vi efterhånden har hørt mange gange. De fleste virksomheder arbejder på den ene eller den anden måde digitalt, og meget kommunikation foregår via digitale løsninger, såsom via mail eller på sociale medier.

Der findes dog stadigvæk en række ”klassiske fag”, hvor digitaliseringen ikke nødvendigvis sker lige så hurtigt, som i andre brancher. I denne artikel sætter vi fokus på, hvordan digitaliseringen kan være med til, at gøre en forskel for virksomheders grønne aftryk og deres effektivitet.

De fleste virksomheder kan gøre en indsats for miljøet, uanset branche. Det kan være i form af simple ændringer i hverdagen for de ansatte, til større og mere radikale ændringer i arbejdsgange og metoder.

Er du ikke helt sikker på, om hvorvidt digitaliseringen kan gøre en forskel for jer? Læs blot herunder, hvor vi kommer med 4 fordele, der forhåbentligt kan være med til at overbevise dig.

4 Fordele ved digitalisering

  1. Mindre brug af papirDet giver nok sig selv, men der kan spares mange ark papir, ved at være mere digital i sine arbejdsgange. Hvis vi skal se på et eksempel på dette, kan vi tage udgangspunkt i en advokat. En advokat vil typisk have mange dokumenter at holde styr på. Ved boligkøb skal der gennemlæses kontrakter, købsaftaler, udarbejdes skøder og meget andet. En digitalisering af denne proces, vil derfor kunne spare på meget papir. Nemadvokat har taget hånd om dette og digitaliseret advokatbranchen – på den måde kan de håndtere det meste advokatarbejde via nettet.
  2. Mindre transportDigitale platforme kan nedsætte behovet for decideret fysisk kontakt, da mange ting kan håndteres online. Eksempelvis kan møder afholdes in-house med video/streaming, hvilket betyder at visse transportomkostninger kan skæres væk.
  3. Altid styr på dokumenterneDer findes efterhånden en række forskellige online programmer, der kan håndtere en virksomheds forskellige dokumenter. Hvad enten det er regnskabet eller kontrakter og aftaler findes der digitale løsninger, som kan opbevare dokumenterne og gøre dem let fremsøgelige og tilgængelige, for de relevante personer i virksomheden. Derudover kan det være med til at bidrage til punk 1 på listen, da man kan blive fri for de fysiske dokumenter.
  4. Effektivisering af arbejdsgangeMed et digitalt mindset og digitaliserede arbejdsgange, kan de ansattes arbejdsgange effektiveres. Der kan frigives tid til andre og mere værdiskabende opgaver, ved at automatisere arbejdsgange, der førhen skulle manuelt håndteres.

Derfor gør digitaliseringen en forskel for miljøet

Digitaliseringen er med til at gøre vores hverdag lettere. Både på arbejdsmarkedet og i vores fritid. Vi har et hav af forskellige digitale applikationer til rådighed, streamer løs på Netflix og kan problemfrit kommunikere med bekendte i hele verden.

Digitaliseringen er også med til at gøre en forskel for miljøet. Det danske offentlige system er et eksempel på dette. På Borger.dk kan man skifte adresse, rette selvangivelsen og meget meget andet, hvilket har gjort Danmark til et forgangsland for offentlig digitalisering. Dette har også medført en stor nedsætning i brugen af papir.

Derudover kan industri- & produktionsvirksomheder effektivisere deres arbejdsgange og optimere deres forbrug af forskellige materialer og ressourcer. Dette kan i kombinationen med en grønnere tankegang være med til, at nedsætte deres klimaaftryk. Mange af disse virksomheder er i forvejen ikke kendt for, at være gode for miljøet, så her vil der kunne gøres en stor forskel.

Vi håber med ovenstående artikel at have bidraget med noget stof til eftertanke, når det kommet til spørgsmålet om digitaliseringen kan gøre en forskel, for jeres virksomhed.

Vi mener at digitaliseringen gør en stor forskel – både for virksomheders effektivitet og arbejdsgange, men så sandelig også for vores miljø. En digital hverdag har selvfølgelig også et klimaaftryk, det kan ikke undgås, men det er uden tvivl mindre, hvis det blot gøres korrekt.

Denne artikel er sponsoreret.

Del denne artikel

Seneste indlæg

Kategorier

Miljøvenlige produkter