Genbrug er godt
Denne artikel er sponsoreret.
Den første computer stod klar i 1945 og den teknologiske udvikling har kun taget fart siden. Der er sket et paradigmeskift inden for den måde vi lever på og mange teknologiske og elektroniske enheder er blev et stempel på vores hverdag.
Vi er blevet markant bedre til at genbruge end vi var før i tiden, men der er stadig for mange, der smider deres elektroniske genstande ud.
Hvorfor genbruge elektronikken?
Det kan være fordi man gerne vil have det nyeste nye og gerne vil være med på trenden, at man derfor skifter sit ”gamle” elektronik ud. Dette er imidlertid et stort spild, da vi i mange tilfælde ikke kommer i nærheden af at udnytte hele produktets levetid.
Produktionen af nye produkter udleder store mængder Co2, både i udvindelsen af råmaterialer, transport til selve produktionen og transport til butikkerne.
Genbrug af elektroniske genstande er et godt skridt imod en mere bæredygtig fremtid.
Skån miljøet og din konto
Det er ikke altid at man behøver at investere i en helt ny pc, IPhone, tablet eller højtalere, hvis man mangler. Du kan i mange tilfælde købe brugt elektronik, der har et betydeligt nedslag i prisen. Du skåner også miljøet ved at købe brugte enheder, da dette betyder, at de ikke bliver sendt til forbrænding og der ikke er behov for at producere nye øjeblikkeligt.
Gå ikke på kompromis med dine ønsker
Der er altid et stort udvalg af ny elektronik, men der er et tilsvarende marked af brugte enheder. Markedet for brugt elektronik er vokset i de seneste år, og du vil hurtigt kunne finde alle former for brugt elektronik med en hurtig Google søgning.
Hvad sker der med den elektronik vi smider ud?
Som sagt er vi blevet bedre til at genbruge elektronikken, men meget af vores elektroniske ”skrald” bliver sendt på såkaldte ”e-dumps”. Den største e-dump i verden ligger i udviklingslandet Ghana, hvor mere end 215.000 tons elektronik fra den vestlige verden, bliver brændt af om året. Røgen fra afbrændingen bliver ofte ført ind i hovedstaden og giver børn som gamle problemer med helbredet. Sygdomme, der kommer som et resultat af dette kan fx være kræft.
Hvis vi kunne skrue op for genbruget, så ville det ikke kun gavne miljøet, men også livskvaliteten for mennesker i lande som Ghana.
Hjælpe med genbruget
Blue City er en af de virksomheder i Danmark, der har et koncept omkring køb og salg af brugte elektroniske genstande. Enhederne repareres så godt som muligt, så hele deres mente levetid kan udnyttes. Du kan finde Blue City’s elektronikbutikker og få hjælp til dit genbrug af elektronik.
Du kan finde alle former for elektronik som, tablets, iPhones, bærbar, pc og brugte soundboks.
Denne artikel er sponsoreret.