Black Friday – go green

Black Friday er årets store udsalgsdag med et væld af rabatter og tilbud. Undersøgelser viser at Coronakrisen ikke kommer til at lægge en dæmper på danskernes købelyst på Black Friday, tværtimod forventes den store tilbudsdag i år at slå alle rekorder.

Det er alt sammen meget godt, men der er dog én ting, som vi ikke bør ignorere. Mange pakker betyder meget emballage! Med tusindevis af transaktioner der gennemføres, må man forvente et kæmpe forbrug af emballage til forsendelse.

Vi kan ikke undvære emballage til forsendelserne, for uden emballage kan vi ikke sikre at varerne kommer sikkert og ubeskadiget frem til kunden. MEN vi kan bruge så lidt emballage, som muligt og undgå overdreven og unødvendig forbrug af emballage.

I samarbejde med ALBE Emballage A/S forsøger vi at sætte fokus på hvordan man bedst muligt kan fejre Black Friday uden at belaste miljøet unødvendig meget. For at skåne miljøet på bedst mulig vis er det derfor vigtigt at du gør dig nogle overvejelser omkring hvilken emballage du vælger at sende dine varer i til Black Friday.

Kort fortalt anbefaler vi at du følger følgende råd:
1. Pak i en emballage, som passer til dit produkts størrelse.
2. Vælg en miljøvenlig emballage.
3. Vælg emballage i en god kvalitet.

Emballage i en korrekt størrelse
Jeg tror de fleste har prøvet at få en pakke ind af døren med en lille vare i en stor kasse. For os er det overtrædelse af det allermest vigtige punkt, når det kommer til at pakke med omtanke for miljøet. Hvis du sender dine varer i for store papkasser, så bruger du for det første unødvendig meget pap, for det andet skal du derudover også bruge unødvendig meget kassefyld for at fylde kassen op og ekstra meget pakketape til at lukke kassen.

Vælg det miljøvenlige alternativ
Der findes et hav af forskellige emballager på markedet. I en periode har der været meget fokus på plastik, som den store synder. Det er dog ikke altid at plast er så slemt, som man gør det til. F.eks. er der kommet flere og flere mere miljøvenlige plastik emballager på markedet, som f.eks. postordreposer produceret af 100% genbrugsplast. Ud over at disse poser er produceret af genbrugsmateriale, så kan poserne samles ind efter brug og igen smeltes om til en ”ny” pose.

Ønsker du at pakke helt uden plast er der naturligvis også en lang række muligheder for at vælge miljøvenlig emballage. En emballage som f.eks. papkasser har den fordel at de ofte er produceret af en del genbrugsfibre, de kan anvendes flere gange før udsmidning og efter brug kan de genanvendes til ”nye” papkasser.

Vælg høj kvalitets emballage – i hvertfald en kvalitet, som kan bære dine produkter
Vi ser desværre ofte, at varer bliver pakket i papkasser i en alt for dårlig kvalitet. Det medfører enten at papkassen går i stykker under forsendelse og varen går til spilde eller at man kører pakketape flere gange rundt for at gøre papkassen mere stabil. Det giver slet ingen mening! Vælg i stedet en papkasse i en god kvalitet. Er du i tvivl, så spørg din emballage leverandør omkring kvaliteten af deres papkasser.

Når vi taler om emballage i en god og ordentlig kvalitet handler det naturligvis ikke kun om papkasser, det gælder også varer som bølgepap, pakketape, strækfilm etc.

Har du forslag til emner du synes vi skal tage op omkring miljø og emballage så skriv endelig til os på info@miljoevenlig-pakning.dk

Skrevet af Pernille

Del denne artikel

Seneste indlæg

Kategorier

Miljøvenlige produkter

Black Friday emballage