I takt med klimaforandringerne er det nødvendigt at tænke over, hvordan ens eksistens sætter et aftryk på planeten. Her skal man tænke over sine valg, og hvilke konsekvenser de kan have for omverdenen og fremtiden. Hvad gør din benzinbil for miljøet frem for din nabos hybridbil? Burde du afskaffe din bil helt og holdent? Jeg vil i nedenstående forelægge fordele og ulemper ved at leje en bil frem for at eje den.

Fordele ved at leje i stedet for at eje

Hvis du er en person, som gør brug af kollektiv trafik i form af bus, tog og lignende, er du allerede et stort skridt foran mange. Hvis du desuden kan holde dig til at benytte bil, når du har allermest brug for den, er du ti skridt foran de fleste. Fordelen ved at leje frem for at eje er først og fremmest at spare de massive udgifter, der er, ved at eje en bil; syn, reparationer, skift af dæk, forsikringer osv., hvor mange af disse ting kan være inkluderet, når du lejer en bil (dette kommer selvfølgelig an på den enkelte lejekontrakt). Udover at kunne spare en del penge er du desuden med til at minimere dit klimaaftryk, idet en bil er en kæmpe co2-udleder. Du kan læse mere om billig biludlejning på Autoprio.dk.

Ulemper ved at leje i stedet for at eje

Selvom der i ovenstående er listet en del fordele ved at leje en bil frem for at eje den, er det ikke umuligt at undgå ulemper. En af ulemperne ved at skulle leje en bil, hver gang du skal bruge den, er for det første, at du skal hente og aflevere bilen hver gang, medmindre du ender med at lease den månedsvis – men så bliver det knap så billigt igen. Det kan være upraktisk i længden. En anden ulempe kan være, hvis du af den ene eller anden grund ikke har mulighed for at benytte kollektiv transport, at du så ikke hurtigt kan snuppe bilen i stedet. Det kan man godt ende med at blive træt af, hvis man ikke er god til at planlægge sine dage i forvejen. Her er det derfor vigtigt at veje fordelene over ulemperne ift. kollektivt at lempe vores stigende aftryk på planeten – den burde trods alt stadig gerne være beboelig til vores efterkommere.