De fleste med børn ved hvor mange ting der skal købes til baby – og hvor mange penge det koster. En tommelfingerregel er hele 25.000 kr. Det er rigtig mange penge og vidner om at det også er rigtig mange ting. Som med så meget andet er genbrug det bedste for miljøet, intet nyt i det.

Men lige når baby kommer skal der købes så mange ting, som der sjældent skal i livet, ellers. Måske lige med undtagelse af når man flytter hjemmefra, eller flytter fra mindre bolig til meget stor bolig. Samtidig så vil mange nybagte forældre også helst “give deres barn det bedste” – hvem vil nu ikke det, men dét betyder for nogle at brugte ting sjældent bliver en del af baby indkøbene, hvilket selvfølgelig er super ærgerligt.

Især når det drejer sig om ting man sjældent bruger mere end det første år, måske max de 2 første år af babys liv. F.eks. som med en slyngevugge, bedside crib og bæresele. Alle produkter som de fleste – ikke alle – forældre ender med at investere i, men samtidig også relativt hurtigt ikke har brug for mere. Slyngevuggen kan ofte bruges i max ét år, bedside crib i kortere tid og (den samme) bæresele i ca. 1 år, enkelte længere.

Så, disse 3 steder er altså et godt sted at starte med at kigge på brugt. Mere gængse ting som babyseng, barnevogn osv. er selvfølgelig også helt oplagt. Disse kan dog ofte bruges længere, hvorfor det måske kan give mening.