»Vibratorer fremstillet i biolene og med genopladelige batterier, kondomer af naturgummi, massageolier fri for cyclopentasiloxane og håndlavede dildoer af norske månesten«

Det er måske ikke de mest sexede nøgleord, der falder de par og singler ind, der ønsker at skubbe gang i soveværelset og udforske de intime stunder. Men til gengæld har vi aldrig hørt ord som bæredygtighed, miljøvenlighed og klimaaftryk så ofte som vi gør i den tid, vi lever i lige nu. Tiden er til at miljøvenlighed også kan være sexet, og også kan være noget man tænker over i soveværelset.

Men hvordan kan man være miljøvenlig når man ”hygger sig”?

Den veletablerede danske butik Mshop har gjort det til deres mission at løfte miljøvenligheden blandt deres mest populære produkter – og giver her deres bud på, hvordan man bliver mere miljøvenlig i den intime akt.

Den populære julekalender for voksne er den største udfordring

De frække julekalendere er med årene blevet mere og mere populære. Bag hver af de 24 låger gemmer sig et produkt, som kan bruges i en seksuel sammenhæng.

”Hos Mshop har vi set en kæmpe interesse for disse julekalendere, som vi har forhandlet. Desværre har vi også indset at de 24 låger ikke er 24 skattekister. Hvor nogle af produkterne er rigtig gode og af høj kvalitet, er andre produkter mindre brugbare, af lavere kvalitet eller “ligegyldige” for mange. Det kan ikke undgås, hvis man vil tilbyde 24 produkter til en attraktiv pris, ligesom at alle par ikke vil finde hvert produkt lige interessant” siger Michelle Demir, pressansvarlig for Mshop i Danmark.”

Desværre resulterer det i, at mange af produkterne ryger i skraldespanden kort tid efter. Og det efterlader et kæmpe miljømæssigt problem.

Mshop tager sagen i egen hånd og ønsker at sende et signal til branchen

”I år præsenterer vi vores egenproducerede bæredygtige sex julekalender, som fokuserer på at gøre julekalenderen bedre – og mere værdifuld for både kunden og for miljøet. Vi har haft to primære prioriter i hovedet, når vi har produceret denne kalender – kvalitet og miljø. Vi vil forbedre kvaliteten af julekalenderen og dermed værdien for kunden og samtidigt nedbringe klimaaftrykket.” uddyber Michelle Demir

Mshop har valgt at lave en adventskalender med 4 premium produkter (+ to hygiejneprodukter) frem for 24 blandede bolsjer. De tilbyder nu deres kunder 4 stykker sexlegetøj af høj kvalitet, som de kan holde fast i langt efter december-måned. Disse produkter er genopladelige, kan bruges igen og igen og giver langt større værdi for pengene end 24 stykker “småt brændbart”. På den måde er Mshop med til at undgå at produkter ryger direkte i skraldespanden – usorteret – men ikke mindre nedbringer de også det store emballagespild, som vi ser på de erotiske kalendere i dag.

Med Mshops nye julekalender kan man nemlig forvente 60% mindre emballage. Emballagen i den nye kalender kan genbruges 100% og består af FSC-godkendte materialer.

”Vi vil gerne sende et signal til branchen om, at det er på tide at vi handler på de miljømæssige problemer, som vores branche bidrager til. Og ikke mindst bevise, at det sagtens kan lade sig gøre.” afslutter Michelle Demir.

Kalenderen kan købes sidst på året på Mshops hjemmeside & webshop www.mshop.dk og er en god og ansvarlig juleoverraskelse til en selv eller en man holder

Hvad kan man selv gøre for at løfte miljøvenligheden i soveværelset?

Sluk lyset! Det er nok den første tanke som mange får i hovedet, når man hører om miljøvenlig lagengymnastik. Og selvom det da er en god start, der bidrager til et lavere klimaaftryk, er lyset slukket langtfra frækt hver gang. I stedet er der mange andre ting man kan gøre, som vi er dykket ned i.

Et brusebad med ens partner kan være et rigtigt godt forspil -og hvis man hopper i badet sammen med sin partner, fremfor alene, så kan man spare mange liter vand. Tager man et bad på 15 minutter, løber det hurtigt op i mere end 100 liter vand. Endvidere er ens klimaaftryk endnu højere, hvis vandet skal varmes op inden.

En anden anbefaling er, at man sætter sig ind i de materialer der bliver brugt til fremstillingen, når man vælger personlige produkter og voksenlegetøj. Langt de fleste produkter er lavet af PVC, men der er undtagelser; som vibratorer af bæredygtige materialer eller dildoer lavet af sten eller glas. Vælger man et klassisk stykke sexlegetøj, bør man også undersøge indholdet af ftalater der kan skade ens forplantningsevne, men også virke hormonforstyrrende.