Miljøet er presset og vi udnytter vores planet i et tempo, så planeten ikke kan følge med. Det er vores alle ansvar at ændre i vores rutiner, så vi kan sænke vores forbrug og dermed også vores klimaaftryk. Der er mange steder i hverdagen, hvor du kan starte. Tænk over dine forbrugsvaner, og hvor du kan være mere bæredygtig. Du kan for eksempel sortere dit affald, købe genbrugsvarer, undgå madspild, slukke for lyset når du forlader et rum eller vaske på 30 grader. Et andet sted du kan være mere bæredygtig, er ved dit valg af printerblæk. Her er det nemlig muligt at tage bæredygtighed og miljøet med i sine overvejelser, når du skal printe.

Skån miljøet når du printer

Status er, at vi ikke er nået dertil, at al blæk og printerpatroner er genbrugsvenlige. Udvalget vokser sig større og større, men det er ikke på højde med udvalget af normalt blæk. Heldigvis er der mere, som du kan gøre. Du kan starte med at købe miljøvenligt printerblæk. Du kan for eksempel købe TN2420 eller TN2410. TN2420 består af en genfyldt toner med sort blæk, som gør dit blækkøb mere miljøvenligt.

Udover at være bevist om dit køb, så kan du også skære ned for dit forbrug af blæk. For eksempel kan du sørge for, at du kun printer én kopi, når du skal have printet noget. Vi spilder nemlig meget blæk når vi printer forsøgskopier, som vi ikke ender med at bruge. Du kan også spare mere på dit papirforbrug ved at printe dobbeltsidet, så du ikke lader noget papirplads gå til spilde.

Genbrug din printerpatroner – vælg TN2420

Når du køber blæk som for eksempel TN2420, så kan du sørge for at genbruge dine printerpatroner, når de er tomme. Du kan gå ned til enhver printerbutik og aflevere patronerne, i stedet for at smide dem ud til almindeligt skrald. Dermed undgår du både at forurene miljøet med resterne af dit blæk, og patronerne får nyt liv og kan bruges til en ny omgang printerblæk.

Husk derfor at tænke bæredygtigt, både når du skal købe tilbehør til din printer, samt når du skal skille dig af med tomme patroner. Disse er nogle af de små skridt i hverdagen, som kan hjælpe miljøet, hvis vi alle tænker over vores vaner. Spred ordet og lad din omgangskreds vide, hvordan de kan købe miljøvenligt printerblæk og hvordan de kan skille sig af med sine printerpatroner på en bæredygtig måde.