Gode tips som kan gøre en forskel

Dette er en sponsoreret artikel.

Det er vores fælles ansvar at passe på miljøet. Selvom det til tider kan virke uoverskueligt og trættende at høre om, så bruger vi desværre mange flere ressourcer årligt, end vores klode har til rådighed.

Vi ser allerede nu forandringer i miljøet rundt omkring i verden. Både herhjemme og i udlandet kan der blandt andet ses forandring i vejret, og vi oplever hyppigere perioder med ekstremt vejr. Derfor skylder vi både os selv, vores børn og vores kommende generationer, at forsøge at leve mere miljøvenligt.

En mere miljøvenlig livsstil betyder, at mange af os skal foretage ændringer i vores hverdag. Men hvad kan du reelt gøre? Det kan du læse mere om i denne artikel.

Sådan gør du en forskel for miljøet og vores klode

  1. Foretag miljøvenlige indkøb

Hvor ofte tænker du på miljøet, når du handler ind? Ved at tænke dig om en ekstra gang mens du handler ind, kan du gøre en stor forskel for miljøet. At købe økologisk er selvfølgelig en fordel, men derudover bør man også prioritere at købe frugt og grønt, der er i sæson og dyrket i Danmark. Transport af madvarer som frugt og grønt fra udlandet udleder meget Co2, da det ofte bliver fragtet med lastbil, båd eller fly over lange distancer.
Produktionen af kød og mejeriprodukter udgør også en stor belastning for vores klode. Derfor kan man med fordel prøve at inkorporere kødfrie dage i sin madplan. Dage hvor man spiser mere økologisk grønt – så lidt som én enkelt dag kødfri dag og ugen, kan gøre en stor forskel.

  1. Tænk over forbruget

Mange af os lever med et stort overforbrug af forskellige produkter. Du bør derfor kigge dit forbrug efter i sømmende og kraftigt overveje, hvad du bruger dine penge på. Har man virkelig behov for den nye mobil, eller kan man sagtens bruge sin nuværende telefon og mobilabonnement et års tid mere?
Kunne man også nøjes med at købe en enkelt skjorte eller kjole, i stedet for at købe flere forskellige modeller, som man ikke har store behov for?

Der findes mange steder hvor forbruget kan skæres ned, uden det vil have nogen betydning for vores livskvalitet eller glæde.

  1. Skift til grøn transport

Vi ved det jo godt, men det er ikke altid lige så let, at bruge den offentlige transport. Dog kan det gøre en stor forskel, hvis man lader bilen stå i ny og næ. Prøv at planlægge dig ud af det og se, om brugen af offentlig transport til og fra arbejde ikke kunne være en mulighed, fra tid til anden. En gang om ugen, eller et par gange om måneden, med offentlig transport vil nedsætte dit Co2 aftryk markant.
Et andet alternativ kan være at skifte benzin- eller dieselbilen ud, med et mere miljøvenligt køretøj. En hybridbil udleder meget mindre Co2 og en elbil udleder slet intet. Der kommer flere og flere prisvenlige og grønne muligheder på bilmarkedet, så det bør være muligt at finde en bil, der passer til behovet og budgettet.

  1. Drik vand fra vandhanen

Drikker du vand fra flaske? Det bør du måske overveje en ekstra gang. Købt flaskevand har et Co2 udslip på ca.  0,18 kg., hvilket er noget højere end hvis du drikker vand fra hanen. Vand fra vandhanen efterlader et Co2 udslip på kun 0,0002 kg., hvilket gør det ca. 9.000 gange mere miljøvenligt end flaskevand. Derudover er plastikken fra vandflaskerne ikke 100% genanvendelig.

  1. Støt miljøvenlige tiltag

Støt hvor du kan – både personligt og økonomisk. De 4 ovenstående tips er alle indenfor områder, hvor du relativt let kan gøre en stor forskel.

Man bør dog også støtte op hvor man kan. Det er muligt at donere penge til mange forskellige miljøorganisationer, er dagligt kæmper en hård kamp for vores miljø. De kommer i mange forskellige former og arbejder på forskellige måder. Nogle kæmper for at skabe forandring via vores politikere og andre arbejder meget konkret med plantningen af flere træer eller indsamling af skrald fra naturen.
Lille grøn klode der symbolisere genbrug

Skab luft i økonomien og donér hvad du kan

For nogle kan det være svært at finde pengene til, at foretage donationer til forskellige miljøorganisationer. Her kan det evt. være en idé at få samlet sine lån – her kan der nemlig ofte spares penge, hvis man har flere forskellige typer lån.

Vi håber at du, efter have gennemlæst ovenstående tips, vil forsøge at overveje hvordan du lever din hverdag – du kan nemlig let leve grønnere og mere miljøvenligt, uden at lave radikale ændringer i din livsstil.

Del denne artikel

Seneste indlæg

Kategorier

Miljøvenlige produkter