Kravet til små som store virksomheder bliver fremover at de skal have en strategi for bæredygtighed. Her snakker jeg ikke nødvendigvis et lovmæssigt krav, men mere om et krav fra forbrugerens side. Hvis du ikke omstiller dig, så gider forbrugeren på sigt heller ikke handler hos dig. Derfor får du her 3 skridt til at gøre din webshop mere bæredygtig.

Fokus på produkterne

Der hvor du kan have den største impact er ved at se på dine produkter. Hvilket produkter har du? Ved du nok om leverandørerne? Sørger du for at det er gennemsigtighed med informationen om produkterne?

De produkter du sælger er uden tvivl dem der har den største betydning for din webshops påvirkning af miljømæssige, sociale og økonomiske forhold. Transport har en stor indvirkning på miljøet, så overvej om du skal sælge produkter importeret fra Kina. Ligesom produkter der kommer fra østen og Afrika ikke nødvendigvis er produceret under de bedste sociale forhold, er det noget du vil støtte op om? Det er ved produktet du kan lave den største bæredygtige ændring.

Små ændringer i behandling af emballagen

Emballage er generelt meget bæredygtigt da meget af det kan genanvendes og er genanvendt, men alligevel er det noget du bør sikre dig. Derudover skal du sikre dig at det kommer fra ansvarlige kilder der er FSC-certificeret el. lavet af genanvendt plast.

En anden meget simpel ting du kan gøre, er at bruge papkasser du alligevel får varerne leveret i til at sende dine ordre afsted i. Det er ikke kun godt for miljøet, men også godt for din pengepung, da du potentielt set skal købe en del mindre emballage ind.

Skift til bæredygtig hosting

Ved du hvor din hjemmeside er hostet? og her mener jeg ikke hvilken hostingudbyder, men nærmere hvor den server din hjemmeside ligger på er placeret, og hvad der bliver gjort for at den server er så energieffektiv som overhovedet muligt.

Det er et super nemt bæredygtigt initiativ at tage, da du på ingen tid kan gå fra en traditionel host til en bæredygtig host, det at flytte en hjemmeside er nemlig klaret på ganske få timer. Du kan eksempelvis vælge GREEN HOSTING der tilbyder at flytte din hjemmeside gratis til deres hosting løsning.

Det var tre nemme og hurtige ting at implementere for at gøre din webshop mere bæredygtig og “grøn” og dermed gå i gang med at fremtidssikre din forretning. Jeg håber du går i gang med at implementere dem hurtigt, hvis du ikke allerede har gjort det.