Sådan bliver du hurtigt lidt grønnere

Kom hurtigt og nemt igang med at gøre din virksomhed lidt grønnere og pakke miljøvenligt.

1. Fokuser på genbrug
For at minimere din brug af emballage så meget som muligt at det vigtigt først og fremmest at have fokus på at genbruge så meget som muligt. Det kan du f.eks. gøre ved at gemme de papkasser du modtager dine varer i og bruge dem igen når du sender varer til kunderne. Det samme gælder sådan noget som kassefyld, poser mv. På den måde skåner du måde miljøet og pengepungen:)

2. Reducer emballageforbruget
Som ved punkt 1 kan en reducering af emballage forbruget både skåne miljøet og samtidig også skære ned på virksomhedens udgifter. Der er en del leverandører som har meget erfaring inden for optimering af emballage, vi anbefaler at du tager en snak med dem, så de kan hjælpe dig med at reducere forbruget af f.eks. strækfilm, pakketape, kassefyld mv.

3. Minimer udskrivning
Undgå så vidt muligt at udskrive dokumenter. Er udskrivning uundgåeligt bør du indstille printeren til sort/hvid samt dobbeltsidet udskrivning. FSC certificeret papir er at foretrække uanset hvilken mængde papir du anvender.

4. Gå efter FSC mærket
FSC®-certificerede produkter er produceret af papir fra ansvarligt skovbrug. Når du køber de produkter, er du med til at sikre, at områder med truede dyr og planter bevares. Det kan både være varer som papir til printeren men også varer som fragtetiketter, papkasser, bølgepap mv.

5. Miljøvenligt kassefyld
Der findes et hav af forskellige typer kassefyld – nogle mere miljøvenlige en andre. Vi anbefaler at du tager en snak med din emballage leverandør omkring hvilke der egner sig bedst muligt til forsendelse af dine varer samt hvilken påvirkning de har på miljøet. Vi er støt på et yderst miljøvenlig papirfyld mærket med “Der Blaue Engel” Den blå engel er et tysk miljømærke som kan ses på produkter der er vurderet, til at være de mest miljøvenlige inden for en varegruppe. Produkterne vurderes ud fra et helhedssyn på miljøbelastningen, fra produktion, under brug og endelig til slut som affald.

6. Miljøvenligt pakketape
Stort set alle der pakker og sender varer anvender pakketape. Vi har givet tapen et punkt for sig da vi mener det er et vigtigt produkt at gøre sig nogle overvejelser omkring. Pakketape leveres med forskellige typer lim og hver limtype har sine fordele og ulemper. Hvis du ikke anvender den bedst egnede tape til forsendelse af dine varer, er der stor sandsynlighed for at du bruger unødvendig meget tape. Desuden er der også nogle typer der er mere miljøvenlige end andre. Kontakt din tape leverandør for at få rådgivning omkring hvilken tape du skal anvende, du kan også læse mere i artikel om miljøvenlig pakketape – klik her.

7. Miljøvenlig emballage generelt
Miljøvenlig emballage er emballage, som medfører mindre skade på miljøet end andre typer emballage. For at en emballage kan betegnes som miljøvenlig mener vi at mindst 1 af 3 mulige kategorier skal være opfyldt:
• Det kan genbruges
• Det kan genanvendes
• Det er biologisk nedbrydeligt

8. Sluk for kontakten
Når lys og elektriske apparater ikke i brug, så sluk for dem.

9. Informer dine medarbejdere
Det er dig og dine medarbejdere der skal gøre den store indsats for at pakke miljøvenligt og arbejde for en mere miljøvenlig profil. Derfor er det afgørende at dine medarbejdere er informerede omkring virksomhedens miljøpolitik. Fortæl dine medarbejdere, at I som virksomhed tænker over den indvirkning, I har på miljøet og samtidig opfordre dem til at indarbejde initiativer i deres arbejdsmetoder.

10. Skab forbindelser til andre miljørigtige virksomheder
Din virksomhed er ikke den eneste virksomhed der ønsker at være mere miljøbevidst. Du kan eventuelt finde andre virksomheder med grønne målsætninger som dig selv, hvor i kan diskutere strategier og på den måde åbne op for potentielle samarbejder.

Del denne artikel

Seneste indlæg

Kategorier

Miljøvenlige produkter